IHRA Forum 2022 Outline

Beyond the Period of Turmoil -Towards the new future with High-speed Rail

Thursday, October 27, 2022

Venue: Ball Room, Nagoya Marriott Associa Hotel, Nagoya, Japan

■09:30-09:50 Opening Remarks (20 min)

- -Mr. Masafumi Shukuri, IHRA Chairman
- -Mr. Fumio Kishida, Prime Minister of Japan
- -Mr. Tetsuo Saito, Minister of Land, Infrastructure, Transport and Tourism, Japan
- -Mr. Rahm Emanuel, US Ambassador to Japan









■09:50-11:30 Opening Session (100 min)

The "turning point" - The evolving new international era and mobility

Given the dramatic security environment changes of the past few years, where domestic policies had been prioritized and unilateralism was on the rise, is the global community facing a turning point? Great power challenges and dramatic economic shifts, not to mention the unresolved transnational challenges of pandemic, energy security, rapid climate change, immigration, wealth disparity, and authoritarianism. How will the world address these challenges and how will mobility and HSR be positioned? What is the evolving new world order going to look like?

■Speakers

Moderator:

Aiko Doden, Senior Director, NHK World, Japan

Panellists:

-ASEAN/ Middle East

Bilahari Kausikan, Chairman, Middle East Institute, National University of Singapore Former Ambassador-at-Large, Ministry of Foreign Affairs, Singapore

-India

Deepa Gopalan Wadhwa, Former Indian Ambassador to Japan

-US/ Australia

Tom Schieffer, Former US Ambassador to Japan

-Europe

David Howell, Former Energy and Transport Secretary, UK

-Japan

Akitaka Saiki, Former Vice Minister, Ministry of Foreign Affairs, Japan













■Session Outline (100 min)
Comments from Panellists (moderator introduction)
Questions from Moderator and discussion
Moderator comment

 5×5 min=25 min 45-70 min 5 min

■11:35-12:45 Lunch (70 min)

■12:45-14:25 Session 1 (100 min)

Updates from countries building HSR as a national strategy

■Speakers

Moderator:

Roderick Smith, Emeritus Professor, Imperial College London, UK

Panellists:

-Australia

Danny Broad, Chairman, ARA (Australasian Railway Association)

-ASEAN

Arkhom Termpittayapaisith, Finance Minister of Thailand

-India

Achal Khare, Former Managing Director, NHSRCL

-Europe

Mark Thurston, CEO, High Speed Two (HS2) Ltd.











■Session Outline (100 min)
Introduction from Moderator
Comments from Panellists
Questions from Moderator
Moderator comment

5 min 4×15 min=60 min 30 min 5 min

■14:30-14:50 Coffee and Tea Break (20 min)

■14:50-15:50 Session 2 (60 min)

The future and opportunities created by HSR

-Updates of the Japanese Chuo Shinkansen and the US North East Corridor SCMAGLEV project-

■Speakers Moderator:

Shigeru Morichi, Professor Emeritus, National Graduate Institute For Policy Studies **Panellists:**

- -Koei Tsuge, Chairman, JR Central, Japan
- -Wayne Rogers, Chairman & CEO, The Northeast Maglev, LLC (TNEM), US







■Session Outline (60min)
Introduction by Moderator 2-3 min
Speaker comments (social and economic impacts of SCMAGLEV/ significance of the Chuo Shinkansen and NEC project/project update)

2 Speakers ×15min=30 min

Questions from Moderator

20 min

15:50-17:00 Session 3 (70 min)

The role and potential of HSR in the sustainable new era

With efforts made in decarbonization and such, the world is in pursuit of sustainability in numerous fields. How should transportation and HSR be situated and how should the world design its future? What role should HSR play and what

is its potential? Examining investments in technological innovation and human resource development to overcome challenges in the new era.

■Speakers

Moderator

Anson Jack, Emeritus Professor, University of Birmingham, UK

Panellists:

-Taiwan

John Chen, Senior Advisor and former Executive Vice President, Taiwan High Speed Rail Corporation

-Europe

Manel Villalante, General Manager of Development and Strategy, RENFE, Spain

-Japan

Yuji Fukasawa, President & CEO, JR East, Japan









■Session Outline (70min)
Introduction by Moderator
Speaker comments
Discussions
Moderator comment

2-3 min 3 Speakers ×15 min= 45 min 20 min 2-3 min

■17:00-17:05 Closing Remarks (5 min)

Larry Kelterborn, President, LDK Advisory Inc., Canada

